Agilent/Dako

Dako is een wereldspeler op gebied van diagnostiek en heeft meer dan 45 jaar ervaring op verschillende werkterreinen.

Historie

Dako is in 1966 opgericht door Niels Harboe, een Deense dokter. De hoofdkantoren van Dako staan van oudsher in Glostrup,  Denemarken met productie en research afdelingen. Naast Denemarken heeft Dako ook een productie faciliteit in Carpinteria in Californië, USA.

Dako is in 2012 onderdeel geworden van het wereldwijde Agilent Technologies, waarmee DAKO een hoeksteen werd van de nieuwe Diagnostic & Genomics Group (DGG).

Dako heeft een reputatie hoog te houden daar waar het gaat om innovatie en kwaliteit en was dan ook meer dan 45 jaar geleden de eerste op de markt met geconjugeerde antistoffen. In de 60’er jaren produceerden verschillende bedrijven antistoffen met een grote verscheidenheid aan kwaliteit.  Hierdoor hadden vele ziekenhuizen problemen om deze antistoffen toe te passen in de patiënten diagnostiek. Een ontwikkeling in 1967 maakte het mogelijk om antistoffen te standaardiseren en zodoende geschikt te maken voor diagnostische toepassingen over de gehele wereld.

Flow Cytometrie

Dako’s uitgebreide productfolio van antistoffen en isotype controles bevat meer dan 240 producten, waarvan er meer dan 200 CE-IVD geregistreerd zijn. Onze single, dual en triplecolor antistoffen zijn toepasbaar in (bijna) alle flow cytometers en combinaties van antistoffen en conjugaten zijn zorgvuldig gekozen voor deze toepassing. Ons antistoffen productfolio bevat de volgende fluorochromen : FITC, R-PE, APC, R-PE/Cy5, Pacific Bleu en Cascade Yellow, maar ook de recent geïntroduceerde PerCP  reagentia. Door gebruik te maken van deze producten kunnen specifieke patronen van cellulaire merkers verkregen worden welke aanvullende informatie kan geven in het classificeren van verschillende hematologische aandoeningen.

Specifieke Proteïnes

Op het gebied van klinische immunochemie heeft Dako een grote ervaring in het produceren van reagens voor het meten van proteïnes in verschillende soorten vloeistoffen. Deze reagentia zijn met name ontwikkelt voor turbidimetrie, nephelometrie en ELISA. Deze technieken staan garant voor een snelle en specifieke reactie tussen antigeen en antistof. Naast ons competitieve aanbod voor de turbidimetrie, heeft de Specifieke Proteines folio ook een reeks van hoog kwalitatieve polyclonale antistoffen beschikbaar.

Voor meer informatie hierover en/of voor product technische informatie ga naar:

www.agilent.com

Agilent: Flow Cytometry

Agilent: Specific Proteins