Milenia Biotec

Sinds 1 april 2011 werkt Libra Diagnostica nauw samen met de firma Milenia Biotec uit Giessen,Duitsland voor de Benelux markt. Milenia Biotec is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van sneltesten voor een snelle diagnosis van verschillende ziekten en aandoeningen. Door een snelle bepaling kunnen significante besparingen worden behaald in de therapie van de patiënt en onnodige behandelingen worden voorkomen.

De laatste lijn van producten die Milenia Biotec op de markt gebracht heeft zijn de QuickLine blot testen. Dit zijn lateral flow testen waarbij het grote voordeel de snelheid is. Een kwalitatief en/of kwantitatief resultaat is binnen 10-20 minuten beschikbaar. Voor kwalitatieve testen is geen apparatuur nodig, voor de kwantitatieve testen biedt Milenia een eenvoudige scanner aan.

De laatste 3 producten uit de reeks van Milenia QuickLine testen mogen op een grote belangstelling rekenen.

Milenia Quickline HIT
Sneltest voor het bepalen van Heparin Induced Thrombocytopenie (HIT). Door de snelle assay-time van 10 minuten kan de kliniek een accuraat antwoord krijgen of het anti-stollingsbeleid moet worden aangepast of niet.

Milenia Quickline IL-6WB
Kwantitatieve sneltest voor het bepalen van IL-6 bij verdenking sepsis bij pasgeborenen. Het grote voordeel van deze test is dat het met 50 µl volbloed uitgevoerd kan worden. De scanner zorgt ervoor dat er binnen 25 minuten een kwantitatieve uitslag in pg/ml is. Hierop kan de specialist snel bepalen welk beleid gevolgd moet worden. Deze test is ook verkrijgbaar als serumtest met meerdere toepassingen.

Milenia Quickline free-IgE
Kwantitatieve sneltest voor het bepalen van vrij IgE in het bloed van allergische astma patiënten. Ook geschikt om als monitoring test te gebruiken in geval van behandeling met een medicament om het vrije IgE te blokkeren.

De PolyCheck producten zijn eenvoudige snelle testen om door middel van een lijn blot verschillende antistoffen tegen vele allergenen te kunnen bepalen bij allergische patiënten. Om dit af te lezen is geen apparatuur vereist en kan het resultaat eenvoudig d.m.v. een flat-bed scanner worden vastgelegd.

Voor meer product informatie ga naar www.milenia-biotec.de